به هنگام کار با نرم افزارهایی مانند نرم افزارهای خانواده office و adobe و انواع برنامه ها‌ی تولید محتوا بعد از اتمام کار برای ذخیره تغییرات صورت گرفته از این از دکمه های save و save as استفاده میکنیم.

 

در ابتدای کار اگر فایلی را که وجود خارجی ندارد بخواهیم ایجاد کنیم پس از اتمام کار فرقی نمیکند که کدامیک از این گزینه‌ها را انتخال کنیم بلافاصله بعد از این کار یک پنجره باز میشود و از ما میخواهد که نام فایل و محل ذخیره را مشخص کنیم (البته در برخی موارد قادر به تغییر پسوند فایل نیز هستیم).
اما اگر یک فایلی را که از قبل موجود بوده open کرده و روی آن کار میکنیم یا اینکه فایلی را ایجاد کرده و save کرده ایم و دوباره داریم روی آن کار میکنیم پس از اتمام کار برای ذخیره کردن دو راه پیش رویمان است:
1) اعمال تغییرات و ذخیره روی خود فایل و در همان محل ذخیره شده قبلی:
برای این منظور فقط کافی است دکمه save را فشار دهیم.  تغییرات روی فایل حاضر ذخیره میشود.
برای مثال فایلی با عنوان application.py داریم و تغییراتی را روی آن اعمال کرده‌ایم،در اینصورت اگر گزینه save را انتخال کنیم فایل application.py با آخرین تغییرات بروز می‌شود.
2) اعمال تغییرات و ذخیره در یک فایل درهمان مکان یا در مکانی دیگر:
در صورتی که میخواهیم فایل اولیه را نگه داریم و تغییرات را در قالب فایل دیگری ذخیره نمائیم از دکمه save as استفاده میکنیم در اینصورت با فشردن این دکمه پنجره ای باز میشود و از ما میخواهد که نامی برای فایل انتخاب کرده و محل ذخیره را مشخص نمائیم (همانطور که در بالا نیز ذکر شد در برخی موارد قادر به تعیین پسوند فایل نیز خواهیم بود) و با فشردن دکمه Enter از صفحه کلید عمل ذخیره سازی را تکمیل نمائیم.
برای مثال فایلی با عنوان application.pas در اختیار داریم، تغییراتی را در فایل اعمال میکنیم و میخواهیم اصل فایل application.pas را نیز داشته باشیم بنابراین از دکمه save as استفاده میکنیم و در پنجره باز شده نامی دیگر برای فایل جدید خود انتخاب میکنیم مانند app.pas و پس از مشخص نمودن محل ذخیره با زدن دکمه Enter فایل جدید ذخیره می‌شود.